loading...
طوفان دل
سیمین بازدید : 11 دوشنبه 15 مهر 1392 نظرات (0)

شرکت گاز هشدار داد:
دقت کنید؛ بخاری و دودکش استاندارد باشد
!

اجتماعي  9:10:24 1392/07/15
927-16814-5 كد خبر
RSS :: پرینت

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز آذربایجانشرقی با اشاره به آغاز فصل سرما و اقدام خانواده ها در نصب بخار های گاز سوز، از خانواده ها خواست، از استاندارد بودن دودکش ها و بخار های خود، اطمینان حاصل کنند.

خسرو آریانپور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، به خانواده ها هشدار داد: پیش از خرید وسیله گاز سوز، اطمینان حاصل كنند كه وسیله دارای استانداردهای معتبر ملی و یا بین المللی و با رعایت نكات ایمنی لازم تولید شده باشد.

وی با بیان اینکه افراد متفرقه نباید وسیله گازسوز را نصب كنند گفت: این كار می‌تواند خطر جانی داشته باشد، و سرویسكار مجاز باید دستگاه گازسوز را نصب كند،

آریانپور با بیان اینکه نصب هر وسیله باید از طریق یك انشعاب اختصاصی گاز، بدون ایجاد انشعاب فرعی صورت گیرد گفت: بدون دودكش، گازهای سمی‌ حاصل از احتراق وارد محیط خانه می‌شود و مسمومیت با گاز منواكسید و یا خطرات جدی دیگری ایجاد می‌كند، بنابراین خانواده ها، برای وسایل گازسوز حتما از دودكش استفاده كنند.

مسیر دودكش لانه پرندگان، نباشد

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز استان یادآور شد: دودكش باید بدون درز و محكم روی دستگاه قرار گیرد، و پیش از استفاده از بخاری، خانواده ها دقت کنند، مسیر دودكش باز و لانه پرندگان، مصالح ساختمانی و ساختمان‌های مجاور، خروجی را مسدود نكرده باشد.

وی با تاکید بر اینکه انتهای دودکش باید به کلاهک H مجهز باشد تا دود به محیط خانه برنگردد گفت: قرار دادن انتهای دودكش در ظرف آب از خروج دود و گازهای سمی‌ جلوگیری نمی‌كند و مرگ آفرین خواهد بود، علاوه بر این، خروجی دودكش نباید در كنار كولر و یا زیر پنجره باشد، چرا كه گازهای سمی ‌وارد فضای خانه می‌شود،

آریانپور با بیان اینکه انتهای دودكش باید دستكم یك متر از سطح بام بالاتر و یك متر نیز از دیوار جانبی فاصله داشته باشد گفت: برای كاركرد درست، طول افقی دودكش باید محدود باشد و شیب آن رو به پایین نباشد.

وی با اشاره به اینکه دودكش نباید دارای پیچ و خم زیاد باشد زیرا مانع خروج آسان گازهای سمی ‌می‌شود ادامه داد: دودكش مشترك برای چند واحد باید اندازه مناسبی داشته باشد، در غیر این صورت گازهای سمی ‌طبقات پایین تر وارد فضای طبقات بالاتر می‌شود و می‌تواند موجب مسمومیت شود.

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز استان با بیان اینکه دودكش و اتصالات آن باید از جنس مقاوم و فاقد هر گونه منفذ یا نشتی باشد گفت: بخاری‌های بدون دودكش نباید در محیط‌های بسته و بدون تهویه استفاده شوند، و از خانواده ها خواست تا از ورود مقداری هوای تازه به محیط خانه، اطمینان حاصل کنند.

آریانپور ادامه داد: اگر هنگام روشن بودن وسیله گازسوز، بدنه دودكش سرد باشد علامت این است كه دودكش درست كار نمی‌كند، و خانواده ها باید، دستگاه را فورا خاموش كنند و به سرویسكار مجاز اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه كاركرد صحیح وسیله گازسوز مستلزم گردش هوای مناسب بین داخل و خارج منزل است، گفت: درها و پنجره‌ها نباید به گونه ای درزبندی شوند كه از ورود هوای تازه مورد نیاز جلوگیری كنند.

نصب وسیله گازسوز در حمام، سرویس‌های بهداشتی و اتاق خواب ممنوع

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز استان با تاکید بر اینکه نصب وسیله گازسوز در حمام، سرویس‌های بهداشتی و اتاق خواب ممنوع است گفت: روشن كردن اجاق گاز یا گاز پیك نیكی در آشپزخانه برای گرم كردن محیط خانه خطر آفرین و استفاده از كباب پز یا منقل در درون خانه، گاراژ و یا محوطه بسته ممنوع است.

وی تاکید کرد: خانواده ها حتما' از شیلنگ‌های گاز استاندارد استفاده كنند، جنس شیلنگ اهمیت زیادی دارد و نباید از شیلنگ‌های آب و یا شیلنگ‌های متفرقه برای اتصال به وسایل گازسوز استفاده شود، چرا که استفاده از شیلنگ نامناسب می‌تواند خطرات جانی داشته باشد.

آریانپور ادامه داد: حداكثر طول شیلنگ گاز برای گاز شهری 120 سانتی متر و برای گاز مایع 150 سانتی متر است، و برای اتصال شیلنگ باید از بست‌های مخصوص استفاده كرد.

هر دو سال یكبار شیلنگ گاز تعویض شود

رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز استان با تاکید بر اینکه هر دو سال یكبار شیلنگ گاز تعویض شود یادآور شد: خانوادها برای اطمینان از اینكه شیلنگ نشتی نداشته باشد، از كف صابون استفاده كنند و مطمئن شوند كه شیلنگ ترك خوردگی و سوراخ نداشته باشد.

وی یكی از نشانه‌های عملكرد نامناسب وسیله گازسوز و تولید گاز منواكسید كربن را شعله بسیار كم و زرد رنگ عنوان کرد و افزود:، خانواده ها باید در این حالت فورا' دستگاه را خاموش كرده و با سرویسكار مجاز تماس بگیرند، چرا که شعله وسیله گاز سوز سالم، آبی رنگ و كشیده است.

به گزارش ایسنا: گاز منواكسیدكربن كاملا' بی‌رنگ و بی بو است و تنفس آن باعث گاز گرفتگی، مسمومیت و مرگ می‌شود.

نشانه‌های اولیه گاز گرفتگی عبارتند از خواب آلودگی، ضعف، كرختی بدن، سردرد، تهوع و درد قفسه سینه و غیره، در صورت مشاهده این نشانه ها، فرد مسموم باید در معرض هوای آزاد قرار گیرد، و تمام وسایل گازسوز تا كنترل و بازرسی كامل سرویسكار مجاز، خاموش نگه داشته شود.

براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور، در پنج ماهه نخست سال جاری 173 نفر بر اثر مسمومیت با گاز جان خود را از دست داده ند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد متوفیات مسمومیت با گاز 205 نفر بود، 15.6 درصد کاهش یافته است.

کد خبرنگار: 1122


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 121
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 55
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 70
  • بازدید ماه : 140
  • بازدید سال : 314
  • بازدید کلی : 2,590